Το Κρεμλίνο ανέφερε σήμερα πως οι κατηγορίες των ΗΠΑ ότι η Μόσχα βρίσκεται πίσω από τις υποκλοπές e-mail του Δημοκρατικού Κόμματος, είναι μέρος μιας συγκάλυψης, σχεδιασμένη για να αποκρύψει το γεγονός ότι η αμερικανική προεκλογική εκστρατεία χειραγωγήθηκε από δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας. Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε προσβλητικές και ανάξιες τις κατηγορίες των ΗΠΑ.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε χθες πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες παρεισέφρησαν στους υπολογιστές της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών και κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ, για την προσέγγιση του προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Τέτοιες ανακοινώσεις της κυρίας Κλίντον ανήκουν στο είδος της προεκλογικής ρητορικής και δεν εμπεριέχουν τίποτε ενυπόστατο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε συνέντευξη Τύπου.

«Σε αυτή την περίπτωση, αυτοί (οι Αμερικανοί) προσπαθούν να καμουφλάρουν τις δικές τους (προεκλογικές) ραδιουργίες, δαιμονοποιόντας την Ρωσία. Θεωρούμε λάθος αυτήν την τακτική», πρόσθεσε.

Ο Πεσκόφ χαρακτήρισε τις δηλώσεις της Κλίντον παράλογες και συναισθηματικές, με έλλειψη στοιχείων, σημειώνοντας πως είναι λάθος να κατηγορείται η Μόσχα για επιλήψιμες πράξεις, χωρίς τη διεξαγωγή έρευνας αυτών των κατηγοριών.

«Οι επίσημοι ρώσικοι φορείς… δεν διεξάγουν κυβερνο-τρομοκρατία», τόνισε, σημειώνοντας πως το Κρεμλίνο επιθυμεί την εξομάλυνση των αμερικανορωσικών σχέσεων.

Το Κρεμλίνο επανειλημμένα έχει αρνηθεί την εμπλοκή της Ρωσίας στο περιστατικό υποκλοπής και τόνισε πως δεν έχει προτίμηση σε κάποιον από τους υποψηφίους των αμερικανικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.