Ένας συνασπισμός λαϊκών συριακών κομμάτων της αντιπολίτευσης δημιουργήθηκε σήμερα επισήμως στο Παρίσι από περίπου 10 μουσουλμανικά, χριστιανικά, αραβικά και κουρδικά κινήματα που κάλεσαν το σύνολο των μειονοτήτων της Συρίας να υποστηρίξουν τη μάχη κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Αυτά τα κινήματα δημιούργησαν τον Συνασπισμό των συριακών λαϊκών και δημοκρατικών δυνάμεων, όπως ανακοίνωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα μέλη τους, που έχουν φτάσει στη γαλλική πρωτεύουσα από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Εγγύς Ανατολή, συναντώνται σήμερα και αύριο σε ξενοδοχείο του Παρισιού.

Περισσότερους από έξι μήνες μετά την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης του Άσαντ, η αντιπολίτευση της Συρίας δεν έχει ακόμη καταφέρει να ενωθεί. Μοιράζεται μεταξύ ισλαμιστών και λαϊκών αντιπολιτευόμενων.

Στο μεταξύ μία αντιπροσωπεία του ρωσικού κοινοβουλίου έφτασε σήμερα στη Δαμασκό για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Άσαντ, σύμμαχο της Μόσχας, αλλά και με τους αντικαθεστωτικούς, με στόχο να προσπαθήσει να ξεκινήσει μία διαδικασία διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με το Sana οι ρώσοι βουλευτές βρίσκονται στη Δαμασκό όπου θα πραγματοποιήσουν τετραήμερη επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα συναντηθούν με ανεξάρτητες πολιτικές προσωπικότητες και προσωπικότητες της αντιπολίτευσης.