Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που χώρισε πριν από 30 χρόνια αναγκάστηκε πρόσφατα να διαχωρίσει τα περιουσιακά του στοιχεία στο δικαστήριο όταν ο σύζυγος ήθελε να βάλει το σπίτι που ζούσαν ως ζευγάρι προς πώληση.

Γνωστοί ως κύριος και η κυρία Scott, οι συνταξιούχοι παντρεύτηκαν το 1954 και χώρισαν το 1986. Ωστόσο, το ζευγάρι διατήρησε καλές σχέσεις μέχρι το 2014 και δεν πήραν ποτέ διαζύγιο. Αλλά το 2014, η γυναίκα ανέλαβε νομική δράση όταν ο σύζυγος έβαλε προς πώληση το σπίτι που ανήκε και στους δύο. Της είχε ζητήσει πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια να το κάνει αλλά εκείνη αρνιόταν συνεχώς.

z2

Αυτή την εβδομάδα το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο έκρινε ότι το σπίτι τους θα διατεθεί προς αγορά και τα κέρδη θα μοιραστούν 50-50 αφού ο κύριος Scott έφυγε από το σπίτι για να ζήσει σε μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1950, όταν ήταν ηλικίας 21 και 17 ετών αντίστοιχα, και απέκτησαν τέσσερα παιδιά, ηλικίας μεταξύ 56 και 60 ετών.

Το 1951 ο σύζυγος αγόρασε το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται η οικογενειακή κατοικία τους και όλα αυτά τα χρόνια το ζευγάρι έχτιζε το σπίτι μαζί. Παρά το χωρισμό τους το 1986, η γυναίκα έμενε συχνά στη συζυγική εστία, ακόμη και όταν ξεκίνησε να νοικιάζει ένα σπίτι το 1987. Ο σύζυγος ζούσε στο σπίτι τους και σε ένα άλλο ακίνητο που είχε αγοράσει περίπου την ίδια εποχή.

Μπορεί να έφτασαν ήδη σε αυτή την ηλικία αλλά όπως φαίνεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, δεν μπορούν ακόμη να συμφωνήσουν σε διάφορα πράγματα όπως είναι η πώληση της κοινής τους περιουσίας. Η απόφαση της γυναίκας πάντως να κινηθεί δικαστικώς έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια.