Ισπανός τουρίστας απελάθηκε από τη Μιανμάρ επειδή ένα τατουάζ που είχε στο πόδι θεωρήθηκε προσβλητικό από τους μοναχούς.

Ήταν ένα τατουάζ του Βούδα και ο άνδρας αρχικά κρατήθηκε στη Bagan, ιστορική πόλη της Μιανμάρ όπου οι τουρίστες συρρέουν για να επισκεφθούν τους χιλιάδες γραφικούς ναούς και τις παγόδες.

jadahghas2

«Οι μοναχοί στη Bagan είδαν το τατουάζ του Βούδα στο πόδι του άνδρα επειδή φορούσε σορτς. Μας ενημέρωσαν πως δεν ήταν πρέπον», δήλωσε ένας αστυνομικός προσθέτοντας πως ο Ισπανός μεταφέρθηκε άμεσα πίσω στη Yangon, στο νότο.

Αστυνομικός στο αεροδρόμιο της πόλης επιβεβαίωσε πως ο άνδρας κρατείται και πως απελάθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα και μεταφέρθηκε στην Μπανγκόκ.

«Παραβίασε τους νόμους», εξήγησε.

jadahghas3

Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο καθώς και το 2014 ένας Καναδός τουρίστας είχε συλληφθεί επειδή είχε τατουάζ του Βούδα στο πόδι του.

Την ίδια χρονιά μια Βρετανίδα είχε εκδιωχθεί από τη Σρι Λανκα επειδή είχε τατουάζ του Βούδα στο χέρι της και παρότι είχε εξηγήσει πως ήταν βουδίστρια και είχε κάνει το τατουάζ ως ένδειξη σεβασμού και πίστης.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι πιστοί σε χώρες όπως η Μιανμάρ και η Ταϊλάνδη πιστεύουν πως το σώμα γίνεται λιγότερο ιερό από το κεφάλι προς τα κάτω κι έτσι τα τατουάζ του Βούδα στα πόδια είναι πολύ προβληματικά, αφού βρίσκονται σχεδόν στα σημεία με τη λιγότερη «ιερότητα» στο σώμα.

jadahghas4