Όχημα στην κοινότητα Χαμπάν, στη νότια Υεμένη ήταν ο στόχος τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος και από την επίθεση σκοτώθηκαν δύο άνδρες που φέρονται να ήταν μέλη της αλ Κάιντα ενώ ο οδηγός τους τραυματίστηκε.

Ήταν η δεύτερη επίθεση μέσα σε δύο ημέρες εναντίον προσώπων που φέρονται να ήταν μέλη της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, του βραχίονα της οργάνωσης στην Υεμένη, μετά τον θάνατο, το Σάββατο, δύο τζιχαντιστών σε επιδρομή αμερικανικού drone στην επαρχία Μαρίμπ, ανατολικά της πρωτεύουσας Σαναά.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Υεμένης, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, καταδιώκουν μέλη της αλ Κάιντα, που διέφυγαν από προπύργια της οργάνωσης στο νότιο και στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας αφότου ανακαταλήφθηκε, την 24η Απριλίου, η Μουκάλα, η πρωτεύουσα της επαρχίας Χαντραμούτ, την οποία οι τζιχαντιστές έλεγχαν επί περίπου έναν χρόνο.

Η Ουάσινγκτον παραδέχθηκε την 7η Μαΐου ότι «πολύ μικρός αριθμός» Αμερικανών στρατιωτικών βρίσκονται στην Υεμένη και συνδράμουν τις κυβερνητικές δυνάμεις και τη συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην προσπάθειά τους να εκδιώξουν την αλ Κάιντα από την πόλη Μουκάλα, όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας.

Η αλ Κάιντα επωφελήθηκε από τον εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στους σιίτες αντάρτες και τις υεμενίτικες κυβερνητικές δυνάμεις για να επεκτείνει τον έλεγχό της σε περιοχές της νότιας και της νοτιοανατολικής Υεμένης.

Η Ουάσινγκτον θεωρεί τον βραχίονα της αλ Κάιντα στην Υεμένη τον πλέον επικίνδυνο σε διεθνές επίπεδο.