Τον «αποτροπιασμό» της εξέφρασε σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας κα. Κάθριν Άστον, για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην ινδική πρωτεύουσα και στην οποία σκοτώθηκαν δώδεκα άνθρωποι.

Η κα. Άστον καταδικάζει τη στυγερή αυτή πράξη και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις ινδικές αρχές και στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕ και προσθέτει: «είναι απαραίτητο οι δράστες αυτής της εγκληματικής επίθεσης να παραπεμφούν στη δικαιοσύνη».

Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο, στην καρδιά της ινδικής πρωτεύουσας. Η ινδική αστυνομία κρατεί και ανακρίνει τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους και τον ιδιοκτήτη ενός Ιντερνετ καφέ στο ινδικό Κασμίρ από όπου εστάλη ένα email σύμφωνα με το οποίο, η εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση Χαρκάτ-ουλ-Τζιχάντ Ισλάμι, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.

Πηγές των ινδικών δυνάμεων ασφαλείας ωστόσο, εκφράζουν αμφιβολίες για την αξιοπιστία της ανάληψης ευθύνης από τη συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία δεν έχει δραστηριοποιηθεί στην περιοχή κατά το τελευταίο διάστημα και δεν θα χρησιμοποιούσε ένα ίντερνετ καφέ για να αναλάβει την ευθύνη μίας επίθεσης.