Το αργότερο έως τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, στις 22 Ιουνίου, θα αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρων για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δήλωσε νωρίτερα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας συζήτησε σήμερα το θέμα αυτό και αναγνώρισε τη «σημαντική πρόοδο» που έχει πραγματοποιήσει πρόσφατα η Ελλάδα. Ωστόσο, ο Ντράγκι σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει λίγα προαπαιτούμενα ακόμη. Μόλις εφαρμοσθούν τα προαπαιτούμενα στην Ελλάδα, τόνισε, το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων.

Σημειώνεται ότι στις 23 Ιουνίου θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα στη Βρετανία για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μία απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα θα δημιουργούσε ένα θετικό κλίμα γενικότερα για την πορεία της ΕΕ. Στις 22 και 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συνέδριο του Economist για την ελληνική οικονομία, στο οποίο θα είναι κεντρικός ομιλητής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.