Τον μπελά του βρήκε ένας τουρίστας στο Ντέβον στο Ηνωμένο Βασίλειο που απολάμβανε αμέριμνος ένα χωνάκι παγωτό.

Ο 52χρονος Steve Higgins έτρωγε ένα χωνάκι παγωτό με τη 81χρονη μητέρα του Joan, κάνοντας παράλληλα βόλτα σε έναν παραλιακό δρόμο. Τότε 6-7 γλάροι όρμηξαν επάνω του για να πάρουν το παγωτό, αφήνοντάς τον μόνο με το άδειο χωνάκι! Ο τρομαγμένος άνδρας άφησε το χωνάκι στο έδαφος, φοβισμένος όπως είπε, μήπως ξαναέρθουν. Το σοκ του όμως μετατράπηκε σε οργή όταν ένας επιθεωρητής που ισχυρίζεται ότι είδε όλο το συμβάν του έβαλε πρόστιμο 80 λίρες επειδή έριξε το υπόλοιπο παγωτό κάτω.

Ο 52χρονος ο οποίος εργάζεται ως κούριερ στο Γιορκσάιρ δήλωσε: «Δέχτηκα επίθεση από έξι ή επτά γλάρους. Είμαι ένας τουρίστας και δεν είμαι συνηθισμένος σε τέτοια πράγματα, ώστε το να συμβεί κάτι τέτοιο ήταν εντελώς απροσδόκητο για μένα. Η επίθεση πραγματικά με ταρακούνησε. Οι γλάροι είχαν πάρει το παγωτό μου και με άφησαν με τον κώνο. Φοβόμουν ότι θα έρθουν ξανά. Φοβήθηκα για τη δική μου ασφάλεια. Έβαλα τον κώνο προς τα κάτω στο γρασίδι και πήγα στο αυτοκίνητό μου. Ο άνθρωπος τότε ήρθε αντιμέτωπος με μένα και του είπα αν είδε τι συνέβη. Μέσα σε λίγο είχα λάβει πρόστιμο 80 λίρες. Νομίζω είναι ντροπή».

Ο ίδιος αναφέρει ότι δηλώνει εντελώς απογοητευμένος από αυτή τη συμπεριφορά καθώς προφανώς δεν ήθελε να μολύνει το περιβάλλον, αλλά ήταν απλώς φοβισμένος από την «επίθεση» των πουλιών. Εκπρόσωπος των αρχών ανέφερε ότι το πρόστιμο καλώς επιβλήθηκε με βάση το νόμο περί προστασίας του περιβάλλοντος και δεν θα μπορούσε να έχει γίνει κάτι διαφορετικό, ενώ από το τοπικό συμβούλιο αναφέρθηκε ότι το μέρος είναι τουριστικό και κάνουν κάθε προσπάθεια να το κρατήσουν καθαρό και χωρίς σκουπίδια. Πρόσθεσαν μάλιστα ότι ενθαρρύνουν τους τουρίστες, αλλά και τους μόνιμους κατοίκους να μην δίνουν φαγητό στους γλάρους για να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά. summer2 summer3 summer4