Συναγερμός έχει σημάνει μετά την εξαφάνιση αεροσκάφους της EgyptAir από τα ραντάρ πάνω από τη Μεσόγειο ενώ εκτελούσε πτήση από το Παρίσι προς το Κάιρο. Πρόκειται για αεροσκάφος Α320 που εκτελούσε την πτήση MS804 και είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ της γαλλικής πρωτεύουσας στις 23:09.

Το αεροσκάφος μετέφερε 59 επιβάτες- μεταξύ αυτών ένα παιδί και δύο βρέφη- και δεκαμελές πλήρωμα. Σύμφωνα με ανάρτηση της EgyptAir στο Twitter, το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 37.000 ποδών και εξαφανίστηκε περίπου δέκα μίλια αφότου είχε μπει στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.

egyptair

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας στην Αίγυπτο εκτιμούν πως έχει συντριβεί στη θάλασσα. «Το αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε. Αυτό μπορούμε να πούμε για την ώρα»,  δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου στο Παρίσι ενώ στελέχη του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών εξετάζουν την υπόθεση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους έγινε 10 λεπτά πριν την εξαφάνισή του από τα ραντάρ ενώ η εφημερίδα «Ahram» της Αιγύπτου αναφέρει ότι ο πιλότος δεν έκανε κάποια κλήση έκτακτης ανάγκης, πριν την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

Η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την τεχνική κατάσταση του αγνοούμενου αεροσκάφους ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, στη θαλάσσια περιοχή 130 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Καρπάθου,συμμετέχει και η Ελλάδα με αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης, ένα C-130 βορείως της Κρήτης κατευθύνεται στην περιοχή αυτή.

Παράλληλα η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς την περιοχή ενώ δύο ελικόπτερα, ένα Super Puma κι ένα S-70, θα είναι σε ετοιμότητα στην Κάρπαθο.