Διορία έως την Κυριακή το πρωί έδωσαν οι δυνάμεις του νέου καθεστώτος της Λιβύης στην πόλη Μπάνι Ουαλίντ, όπου βρίσκεται ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαάντι, για να παραδοθεί, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο των δυνάμεων αυτών.

Οι επαναστάτες έθεσαν προς τους αρχηγούς των φυλών της Μπάνι Ουαλίντ το εξής τελεσίγραφο: «Είτε σηκώνετε λευκή σημαία και παραδίδεστε ή αρχίζουν οι μάχες. Έχετε 24 ώρες από σήμερα το πρωί».

Αρκετοί συγγενείς του Μουαμάρ Καντάφι ήταν πρόσφατα στη Μπάνι Ουαλίντ, προπύργιο του πρώην ηγέτη που διαφεύγει. Ο Σαίφ αλ Ισλάμ, ο πλέον γνωστός του συνταγματάρχη Καντάφι, ήταν πριν από δύο ημέρες στην Μπάνι Ουαλίντ αλλά αναγκάστηκε να φύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ωστόσο, ο Σαάντι Καντάφι, καθώς και ο Μούσα Ιμπραχίμ, ο εκπρόσωπος του καθεστώτος, και ο Μανσούρ Ντάου, ο επικεφαλής των επαναστατικών επιτροπών, πυλώνων του καθεστώτος, εξακολουθούν να βρίσκονται στην πόλη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.