«Αυτά έχει η ζωή», ήταν τα τελευταία λόγια που ξεστόμισε ο Νεντ Κέλι ακριβώς πριν εκτελεστεί δια απαγχονισμού στην Μελβούρνη του 1880. Τα οστά του ανθρώπου, που από μεγάλο μέρος του λαού της Αυστραλίας χαρακτηρίζεται ως «λαϊκός ήρωας» και «σύμβολο της αντίστασης των Ιρλανδών στο βρετανικό κατεστημένο», βρέθηκαν επιτέλους μετά από 130 χρόνια στις παλιές φυλακές Πέντριτζ της Μελβούρνης.

Ο σκελετός του Νεντ Κέλι είχε εκταφιαστεί μαζί με τα οστά άλλων 33 κρατουμένων της συγκεκριμένης φυλακής. Προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση, τα οστά στάλθηκαν στο Βικτωριανό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής τον Νοέμβριο του 2009. Οι ερευνητές πήραν δείγμα DNA από τον δισέγγονο της αδελφής του Νεντ Κέλι, Λέι Όλβερ και ανακάλυψαν πως τελικά ο σκελετός που βρέθηκε είναι όντως τα απομεινάρια του Αυστραλού ήρωα.

Ο Νεντ Κέλι τάχθηκε εναντίον του αυστραλιανού σωφρονιστικού συστήματος και των άδικων νομοθεσιών της χώρας, οι οποίες υποστήριζαν τους πλούσιους και καταδίκαζαν τους φτωχούς. Μαζί με μέλη της οικογένειάς του, πραγματοποιούσε ληστείες είτε ζώων εκτροφής από πλουσίους είτε τραπεζών στις οποίες άφηνε και σημειώματα εξηγώντας τον σκοπό των πράξεών του.

Μετά από συνεχείς καταδιώξεις και ανθρωποκυνηγητά, ο Νεντ Κέλι συνελήφθη από την αστυνομία της Μελβούρνης και εκτελέστηκε στις 11 Νοεμβρίου του 1880. Η ζωή του έχει γυριστεί δύο φορές σε ταινία και τον ρόλο του έχουν υποδυθεί στην πρώτη ο Μικ Τζάγκερ και στη δεύτερη ο Χιθ Λέτζερ.