Συνελήφθη σε ληστεία ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων σε γυναίκες στη Κολωνία

Πρόκειται για έναν 19χρονο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης


ΚΟΣΜΟΣ
20:18
28/04/2016
Συνελήφθη σε ληστεία ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων σε γυναίκες στη Κολωνία
loading

Ένας νεαρός άνδρας ηλικίας 19 ετών, που φέρεται να είναι ένας από τους «βασικούς αυτουργούς» των σεξουαλικών επιθέσεων που διαπράχθηκαν εναντίον γυναικών τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία (δυτικη Γερμανία) συνελήφθη στην Ελβετία, γνωστοποίησε σήμερα η γερμανική αστυνομία.

Ο ύποπτος συνελήφθη χθες Μεγάλη Τετάρτη ενώ βρισκόταν μαζί με άλλον έναν άνδρα ηλικίας 24 ετών στο Κροϊτσλίνγκεν (βόρεια Ελβετία), έπειτα από μία ληστεία σε ένα εμπορικό κέντρο στην γειτονική πόλη της Γερμανίας, την Κονστάντς (νότια), επισημαίνει σε ένα δελτίο Τύπου η αστυνομία της πόλης αυτής. Η εθνικότητα των δύο ανδρών δεν έχει διευκρινιστεί.

Τους υπόπτους εντόπισε ένας φύλακας του εμπορικού κέντρου λίγο πριν από το μεσημέρι, ο οποίος τους ακολούθησε, ενώ διέσχιζαν πεζή τα σύνορα με κατεύθυνση την Ελβετία.

Ο φύλακας κατόπιν ειδοποίησε τις δυνάμεις επιβολής της τάξης οι οποίες τους συνέλαβαν στο Κροϊτσλίνγκεν.

Για τον νεαρότερο εξ αυτών, ηλικίας 19 ετών, είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία της Κολωνίας, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι είναι ένας από τους «βασικούς αυτουργούς» των επιθέσεων στην Κολωνία τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς.

Ο άνδρας τέθηκε υπό κράτηση στο Κροϊτσλίνγκεν, ενώ οι εισαγγελικές αρχές της πόλης διέταξαν την παράδοσή του στις γερμανικές αρχές, σύμφωνα με την αστυνομία της Κονστάντς.

Οι σεξουαλικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν την 31η Δεκεμβρίου στην Κολωνία και σε άλλες γερμανικές πόλεις προκάλεσαν σοκ στη Γερμανία σε μια περίοδο όπου ο αριθμός αιτούντων άσυλο ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ (περισσότεροι από 1 εκατομμύριο το 2015).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει