Για πρώτη φορά προβλήθηκε στη Γαλλία το παρακάτω βίντεο που δείχνει τη στιγμή που ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ ανατινάσσεται μέσα σε καφέ του Παρισιού, στη διάρκεια των επιθέσεων του περασμένου Νοεμβρίου που κόστισαν τη ζωή τουλάχιστον 130 ανθρώπων.

Τη στιγμή της ανατίναξης του 31χρονου κατέγραψε το κύκλωμα ασφαλείας στη brasserie Comptoir Voltaire.

Ήταν η 13η Νοεμβρίου, τη νύχτα εκείνη που το Ισλαμικό Κράτος προκάλεσε μακελειό στη γαλλική πρωτεύουσα με σειρά επιθέσεων στο Μπατακλάν, το Σταντ ντε Φρανς αλλά και εστιατόρια και καφέ της πόλης.

Ο Αμπντεσλάμ, Γάλλος υπήκοος μεγαλωμένος στις Βρυξέλλες, φαίνεται λίγο πριν τις 10 το βράδυ να μπαίνει στο καφέ, όπου τον είχε αφήσει ένα αυτοκίνητο.

Περπατά προς ένα άδειο τραπέζι, σκύβει το κεφάλι του, φέρνει το αριστερό του χέρι στο μέτωπό του και πυροδοτεί τη ζώνη με εκρηκτικά που φορούσε.

Οι σκηνές είναι ανατριχιαστικές. Ο νεαρός άνδρας σκοτώθηκε ακαριαία ενώ οι παρευρισκόμενοι στο καφέ τη γλίτωσαν μόνο με σχετικά μικρούς τραυματισμούς.

Δεν έμειναν και πολλά από το σώμα του Αμπντεσλάμ μετά την ανατίναξη κι έτσι η αναγνώρισή του έγινε από ένα μικρό απομεινάρι δαχτυλικού αποτυπώματος, υπενθυμίζει η Daily Mail.

Το σκληρό βίντεο προβλήθηκε για πρώτη φορά από το γαλλικό κανάλι  M6 το βράδυ της Κυριακής στην εκπομπή «Zone Interdite» (Απαγορευμένη Ζώνη).

Στη συνέχεια κυκλοφόρησε στα γαλλικά μέσα με την προειδοποίηση πως δεν είναι κατάλληλο για παιδιά και μετά προβλήθηκε από πολλές ιστοσελίδες και social media.

Ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ ήταν αδελφός του 26χρονου Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος επέζησε το μοιραίο βράδυ της 13ης Νοεμβρίου καθώς δεν πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, έξω από το Σταντ ντε Φρανς.

Τελικά ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ συνελήφθη τον περασμένο μήνα στις Βρυξέλλες και αναμένεται να εκδοθεί στο Παρίσι, όπου και θα δικαστεί.

KDHA3 KDHA4 KDHA2 KDHA5