Ένα βίντεο που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια μιας μαζικής τελετής παιδικών γάμων στην Ινδία κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Στην πόλη Ρατζαστάν, της επαρχίας Τσιτοργκάρ, στη βόρεια Ινδία, οι παιδικοί γάμοι, όχι μόνο δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο, αλλά αποτελούν και παράδοση, σημειώνει η Daily Mail.

Σε ένα σημείο του βίντεο, ένα κοριτσάκι περίπου 10 ετών, κλαίει ενώ ο πατέρας της σχεδόν την σέρνει προκειμένου να πάρει μέρος στο τελετουργικό του γάμου.

Σε ένα άλλο σημείο του τελετουργικού, ένας ιερέας, επιπλήττει τα παιδιά για το γεγονός πως κλαίνε, όπως σημειώνει η Daily Mail.

ChildBrides1

Συνολικά έξι παιδικοί γάμοι τελέστηκαν μέσα σε δυο μέρες στο φεστιβάλ Akshaya Tritiya, ένα ινδουιστικό δρώμενο κατά το οποίο είναι παράδοση οι παιδικοί γάμοι, κυρίως στην επαρχιακή Ινδία.

Μία από τις νύφες, που δεν είναι πάνω από πέντε ετών, φαίνεται να φοράει ένα ινδουιστικό νυφικό φόρεμα και εξαναγκάζεται να περπατήσει γύρω από τη φωτιά, παρέα με τον… γαμπρό που είναι μόλις 11 ετών. Το κοριτσάκι κλαίει όμως ο πατέρας δεν συγκινείται και επιμένει ότι πρέπει να ολοκληρώσει το τελετουργικό που προβλέπει να γυρίζουν γύρω γύρω από τη φωτιά επτά φορές. Η αστυνομία ψάχνει τους «πρωταγωνιστές» του βίντεο οι οποίο κρύβονται.

ChildBrides3

Η Kriti Bharti, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των παιδιών, έχει σταματήσει πολλούς τέτοιους γάμους τα προηγούμενα χρόνια ενώ σημειώνει ότι πολλοί που δεν συμφωνούν με το τελετουργικό δεν το καταγγέλλουν στην αστυνομία από φόβο.

«Η αστυνομία πρέπει να δράσει άμεσα καθώς στο βίντεο φαίνεται κι ένας ιερέας» λέει η ίδια στην Daily Mail.

ChildBrides4 ChildBrides6 ChildBrides7 ChildBrides8 ChildBrides9 ChildBrides002

https://www.youtube.com/watch?v=-SIZ-CkIcvE