Πτώματα κείτονται στους γεμάτους αίματα δρόμους της Τρίπολης. Το νεκροτομείο της Λιβύης έχει γεμίσει ενώ σοροί από τις τελευταίες μάχες σαπίζουν από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Περισσότερα από 170 πτώματα «πέρασαν» τις τελευταίες μέρες από το νεκροτομείο του νοσοκομείου Sher Zawiyah. Τα περισσότερα ανήκαν σε πολίτες που χτυπήθηκαν στις ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος Καντάφι και των εξεγερμένων αντικαθεστωτικών.

Άλλοι φαίνεται πως έχουν εκτελεστεί με σφαίρες στο κεφάλι, ενώ έχουν σημάδια από χειροπέδες στους καρπούς τους.
Μεταφέρονται με φορτηγά, αυτοκίνητα και με τα λίγα ασθενοφόρα που υπάρχουν ακόμη.

Ο Hashan Al-Agap, λίβυος πολίτης, πήγε στο νεκροτομείο για να αναγνωρίσει το πτώμα του ανιψιού του, Mohammed, ο οποίος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις του καθεστώτος κοντά στο οχυρό του Καντάφι Bab al-Aziziya. Ήταν μόλις 20 χρονών και βρέθηκε μαζί με άλλους οκτώ στο υπόγειο του κτιρίου. Τους είχαν πυροβολήσει όλους εν ψυχρώ.

Ο 50χρονος Agap πήγαινε με το αυτοκίνητό του από το σπίτι του στη Misrata στην Τρίπολη να δει κάποιους συγγενείς του. Ταξίδευε μαζί με τον ανιψιό του και του δύο τους γιους, Moiz and Mohab. «Σταμάτησαν το αυτοκίνητό μας και τράβηξαν έξω από αυτό με βία τον Mohab και τον Mohammed. Προσπάθησα να τους σταματήσω αλλά απείλησαν πως θα με σκοτώσουν» εξομολογείται.

Τα δύο νεαρά παιδιά ξυλοκοπήθηκαν άγρια για «όλα αυτά που έγιναν στο Bab al-Aziziya».

Το πτώμα του Mohammed βρέθηκε όταν οι δυνάμεις του Καντάφι εγκατέλειψαν το κτίριο.