Η Αίγυπτος και το Ισραήλ συμφώνησαν να αυξήσουν τον αριθμό των Αιγυπτίων στρατιωτών στη συνοριακή περιοχή του Σινά, μετά από τις βιαιότητες που σημειώθηκαν, δήλωσε υψηλόβαθμος Αιγύπτιος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

«Μετά από συνεχείς διαπραγματεύσεις υπάρχει τώρα μία αρχική συμφωνία ανάμεσα στην Αίγυπτο και το Ισραήλ για την ανάπτυξη περισσότερων Αιγυπτίων στρατιωτών στην περιοχή του Σινά» δήλωσε ο Αιγύπτιος αξιωματούχος, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του, σημειώνοντας ότι η επίτευξη της συμφωνίας επιταχύνθηκε από την πρόσφατη επίθεση που στοίχισε την ζωή Αιγυπτίων αστυνομικών κοντά στο θέρετρο Εϊλάτ.

Στο μεταξύ, περίπου 200 Αιγύπτιοι διαδήλωσαν σήμερα μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία στο Κάιρο, ζητώντας την απέλαση του πρεσβευτή.

«Πρώτο αίτημα του πληθυσμού: να κάψετε την πρεσβεία και να απελάσετε τον πρεσβευτή» φώναζαν οι διαδηλωτές.

«Θέλουμε να εκδικηθούμε, δε θέλουμε αποζημίωση. Όπως ένας Αιγύπτιος στρατιώτης δικάζεται αν πυροβολήσει έναν Ισραηλινό στρατιώτη, θέλουμε να τιμωρηθούν» δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές, ο Μαχμούντ Ιμπραήμ, ο οποίος ανέφερε ότι είναι αδελφός ενός από τους αστυνομικούς που σκοτώθηκαν.