Το History Channel είναι γνωστό για τα ποιοτικά ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του, ενώ σε μερικά από αυτά έχει αναλάβει και την παραγωγή τους. Ένα από αυτά που ίσως να προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών, είναι αυτό στο οποίο θα προσπαθήσουν να μελετήσουν μερικά από στοιχεία εκείνα που έχουν προκαλέσει αντικρουόμενες απόψεις περί της αυθεντικότητά τους, μιας και όλα δείχνουν πως είναι αληθινές.

Μερικά από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που θα αναλυθούν είναι τα παρακάτω:

Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε από τον αγρότη Paul Trent, στο Όρεγκον το 1950. Είναι από τις πλέον πολυαναλυμένες φωτογραφίες στην ιστορία των ΑΤΙΑ, ωστόσο δεν έχει αποδειχθεί απάτη.

Αυτό είναι το αντικείμενο της προηγούμενης φωτογραφίας σε μεγέθυνση. Σύμφωνα με μία μελέτη του Πανεπιστημίου που διενήργησε μία επιστημονική ομάδα στην οποία συμμετείχαν και αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας, πρόκειται για ένα αξιοπερίεργο ιπτάμενο αντικείμενο, ασημί, μεταλλικό σε σχήμα δίσκου με διάμετρο δεκάδων μέτρων και λογικά τεχνητό.

Αυτό το ΑΤΙΑ, φωτογραφήθηκε από ένα χαρτογραφικό αεροσκάφος της κυβέρνησης της Κόστα Ρίκα, καθώς πέταγε από πάνω του το 1971. Η φωτογραφική μηχανή λειτουργούσε αυτόματα κάτω από την άτρακτο και τράβαγε κάθε 17 δευτερόλεπτα. Το αντικείμενο, εξαφανίστηκε μετά από ένα μόλις καρέ. Εκτεταμένη επιστημονική ανάλυση απέδειξε ότι πρόκειται για ένα αδιαφανή δίσκο, χωρίς ορατά μέσω πρόωσης.

Αυτή τραβήχτηκε το 1971, από έναν Βέλγο φωτογράφο, καθώς εκείνος βρισκόταν από κάτω του

Και εδώ είναι η ίδια φωτογραφία όταν αύξησαν την φωτεινότητά της. Διακρίνεται ένα τριγωνικό αντικείμενο με 3 φώτα στις γωνίες και 1 κεντρικό. Εξετάστηκε από επιστημονικές ομάδες των πολεμικών αεροποριών τόσο σε Γαλλία, Αμερική και Βέλγιο για την γνησιότητά της.