Έναν θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κύπρο μετά την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Egypt Air με 55 επιβάτες στο αεροδρόμιο Λάρκανας. Οι τελευταίες πληροφορίες διεθνών μέσων ενημέρωσης μιλούν για  άνδρα ζωσμένο με εκρηκτικά που απείλησε τον πιλότο. Μάλιστα, οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από τον επίσημο λογαριασμό της αεροπορικής εταιρείας.

Επιβάτης του αεροσκάφους της Egypt Air απείλησε να ανατινάξει ζώνη με εκρηκτικά, ανακοίνωσε και το αιγυπτιακό υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο πιλότος Ομάρα αλ-Γκαμάλ πληροφόρησε τις αρχές ότι απειλήθηκε από επιβάτη που είχε ζώνη με εκρηκτικά και ο οποίος τον ανάγκασε να προσγειωθεί στην Λάρνακα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

«Αεροπειρατεία εκδηλώθηκε στο Airbus A-320 που μετέφερε 81 επιβάτες από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο, ο πιλότος του ανέφερε ότι ένας επιβάτης δήλωσε ότι έχει ζώνη με εκρηκτικά και τον υποχρέωσε να προσγειωθεί στη Λάρνακα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Airbus A320 εκτελούσε εσωτερική πτήση στην Αίγυπτο και λίγο μετά τις 8:20 το πρωί εισήλθε στο FIR Λευκωσίας, ζητώντας να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω αεροπειρατείας.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για έναν αεροπειρατή ή περισσότερους, ενώ φαίνεται ότι θα αφήσουν τα γυναικόπαιδα που είναι αιγυπτιακής καταγωγής.

Για την ώρα δεν δέχονται κάποια διαπραγμάτευση ούτε έχουν διατυπώσει αιτήματα.

Το αεροσκάφος Airbus A320-232 της Egyptair με αριθμό νηολογίου SU-GCB, απογειώθηκε στις 08:06 εκτελώντας την πτήση MSR 181, από το αεροδρόμιο «Μπρογκ Ελ Άραπ» της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο του Καίρου όπου αναμενόταν να προσγειωθεί στις 09:07.

Αντί αυτού το αεροσκάφος κατευθύνθηκε προς αεροδρόμιο Λάρνακας πετώντας σε σχετικά πολύ χαμηλό ύψος, όπου προσγειώθηκε γύρω στις 08:50.

Αυτή την ώρα, το αεροπλάνο βρίσκεται στον ειδικό χώρο ασφάλειας στο παλιό αεροδρόμιο κοντά στο υπόστεγο των Κυπριακών Αερογραμμών δίπλα στους κλιβάνους (περιοχή Ακτής Μακένζυ).