Είναι ένα από τα πιο ζεστά μέρη στον κόσμο και το πιο ξηρό σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Η Κοιλάδα του Θανάτου, η Death Valley της Καλιφόρνια με τους αμμόλοφους, τον κρατήρα Ubehebe, τη λεκάνη Badwater, αποτυπώνεται με τρόπο μοναδικό στις αεροφωτογραφίες του φωτογράφου και πιλότου Jassen Todorov.

Ο άνδρας πέταξε πάνω από την αφιλόξενη γη και φωτογράφισε τον ποταμό Amargosa να «κόβει» τη Badwater Basin αλλά και το εντυπωσιακό βάθος του κρατήρα Ubehebe Crater, που εκτιμάται πως είναι ηλικίας άνω των 2000 ετών.

Παρά το ακραίο κλίμα του, το Εθνικό Πάρκο της Death Valley υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες πεζοπόρους, κατασκηνωτές και ποδηλάτες.

«Είναι ένας από τους αγαπημένους μου προορισμούς, υπάρχουν πάντα τόσες αντιθέσεις στο τοπίο, βουνά και κοιλάδες και λόφοι», περιέγραψε ο 40χρονος καθηγητής μουσικής.

«Είναι δύσκολο μέρος για φωτογράφηση επειδή κάνει τόση πολλή ζέστη αλλά είναι κάθε επίσκεψη συναρπαστική. Μου αρέσει να εξερευνώ τον κόσμο και η περιοχή αυτή είναι ιδανική γιατί είναι πολύ ετερόκλητη και έχει εκπληκτική ιστορία. Η ανθρώπινη παρουσία μετρά 10.000 χρόνια και ο κρατήρας Ubehebe είναι τουλάχιστον 2000 ετών».

DeathValley1
Mesquite Flat Sand Dunes
DeathValley2
Κρατήρας Ubehebe
DeathValley3
Badwater Basin
DeathValley4
ποταμός Amargosa
DeathValley5
Badwater Basin
DeathValley6
Mesquite Flat Sand Dunes
DeathValley7
Mesquite Flat Sand Dunes

DeathValley8 DeathValley9 DeathValley10