Ένας έφηβος βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε ζωστεί ανάμεσα σε πιστούς που προσεύχονταν σε τέμενος σήμερα στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σκοτώνοντας 48 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 100, δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Πολλοί από τους τραυματίες υπέκυψαν, αυξάνοντας τον απολογισμό των νεκρών που μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι σε κρίσιμη κατάσταση», ανώτερο στέλεχος της τοπικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Ζεμπ, η επίθεση έγινε από έναν έφηβο ο οποίος πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε ζωστεί την ώρα της προσευχής.

Στο Πακιστάν σημειώνονται τα τελευταία χρόνια πολλά επεισόδια βίας με χιλιάδες νεκρούς, ενώ έχουν υπάρξει δεκάδες επιθέσεις αφότου άνδρες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ σκότωσαν το Μάιο στην πόλη Αμποταμπάντ τον επικεφαλής της αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, καθώς οι μαχητές που συνδέονται με την οργάνωση δεσμεύτηκαν να εκδικηθούν το θάνατό του.

Ο στρατός του Πακιστάν έχει οργανώσει αρκετές επιχειρήσεις εναντίον των εξτρεμιστών, αλλά αυτοί επιδεικνύουν αντοχή και προβαίνουν σε συνεχή αντίποινα, διεξάγοντας μια εκστρατεία βομβιστικών επιθέσεων κι επιθέσεων αυτοκτονίας σε όλη τη χώρα.