Η πείνα στο Κέρας της Αφρικής είναι «απαράδεκτη» αν ληφθούν υπ’ όψιν οι οικονομικοί πόροι και η τεχνολογία που διαθέτει η διεθνής κοινότητα, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), Ζακ Ντιούφ, ο οποίος μετείχε σε συνεδρίαση για την ξηρασία και την πείνα στο Κέρας της Αφρικής, στόχος της οποίας ήταν η ετοιμασία κυρίως της διάσκεψης της Αφρικανικής Ένωσης στην Αντίς Αμπέμπα, στις 25 Αυγούστου, στην οποία αναμένεται να μετάσχουν δωρήτριες χώρες.

Την Τετάρτη τα μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ) δεσμεύτηκαν στην Κωνσταντινούπολη να καταβάλουν 350 εκατομμύρια δολάρια στη Σομαλία.

Τη Δευτέρα ο ΟΗΕ απηύθυνε επείγουσα έκκληση για μεγαλύτερη συνεισφορά στο ταμείο του για την καταπολέμηση της πείνας στο Κέρας της Αφρικής. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το ταμείο αυτό χρειάζεται βοήθεια 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο