Δύο παιδιά, 9 και 7 ετών αντίστοιχα κινδύνεψαν σε λούνα παρκ της Πάφου όταν η προστατευτική μπάρα από ένα τρενάκι έφυγε από τη θέση της.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας είχε προηγουμένως κρίνει το παιχνίδι ως επικίνδυνο και ακατάλληλο, παρόλα αυτά συνέχισε να βρίσκεται σε λειτουργία, σύμφωνα με το SigmaLive.

Ο πατέρας των παιδιών, συγκλονισμένος από το γεγονός προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία «για να μην κινδυνεύσουν άλλα παιδιά από την αμέλεια μερικών», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πατέρα, το βράδυ του Σαββάτου, ενώ τα δύο παιδιά διασκέδαζαν στο λούνα παρκ, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το εν λόγω παιχνίδι. Ενώ έπαιζαν βγήκε το σίδερο ασφαλείας που προστατεύει τους επιβαίνοντες με αποτέλεσμα να τεθεί σε άμεσο κίνδυνο η ζωή των δύο παιδιών. Ο εννιάχρονος άρπαξε το σίδερο και το τράβηξε κάτω κρατώντας το με όλη του τη δύναμη την ίδια ώρα που το 7χρονο γαντζώθηκε από το 9χρονο κλαίγοντας».

Το συγκεκριμένο παιχνίδι παρουσίαζε προβλήματα ασφάλειας και για αυτό είχε απαγορευτεί από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, μέχρι να παρθούν διορθωτικά μετρά, ανέφερε αρμόδιος λειτουργός.