Η Πολωνή Monika Konczyk, που εγκαταστάθηκε το Μάρτιο στο Λονδίνο, δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα αναγκαζόταν να κάνει ελεύθερη πτώση από το μπαλκόνι του διαμερίσματός της για να σωθεί από τους καπνούς λόγω των βίαιων επεισοδίων στη βρετανική πρωτεύουσα.

Οι φίλοι της έφεραν στο φως της δημοσιότητας τον τρόπο που  κατάφερε να διαφύγει η Μόνικα, σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian. H γυναίκα καλούσε σε βοήθεια βλέποντας τον καπνό που ερχόταν από κτίριο που καιγόταν να πλησιάζει απειλητικά το διαμέρισμά της.

Ακούγοντας τις φωνές της οι φίλοι της αψήφησαν τις οδηγίες της αστυνομίας να μην πλησιάζουν κοντά στις φλόγες και έφτιαξαν ένα στρώμα από μαξιλάρια για να προσγειωθεί πάνω τους η Monica.

Αυτόπτες μάρτυρες της φώναζαν «πήδα, πήδα» προκειμένου να την ενθαρρύνουν να κάνει «βουτιά» από το μπαλκόνι, να συρθεί στην τέντα του καταστήματος που βρισκόταν από κάτω και να καταλήξει στην αγκαλιά ενός Ρουμάνου, ονόματι Άντριαν.

Ο σωτήρας της είπε ότι η γυναίκα έκλαιγε σοκαρισμένη, αλλά αρνιόταν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Αντιθέτως συναντήθηκε με το σύντροφό της, ο οποίος τη μετέφερε στο σπίτι της αδερφής της.