Τρεις παλαιστίνιοι έφηβοι σκοτώθηκαν σήμερα, στη διάρκεια δύο επιθέσεων, η μία από τις οποίες πραγματοποιήθηκε με τουφέκι, εναντίον ισραηλινών στρατιωτών και ενός αστυνομικού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Πρόκειται για τα πιο πρόσφατα επεισόδια σε μια μακρά σειρά επιθέσεων που συγκλονίζουν εδώ και τέσσερις μήνες το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Οι επιθέσεις αυτές, που έχουν διενεργηθεί από μεμονωμένους Παλαιστίνιους, καθώς και οι συγκρούσεις ανάμεσα σε παλαιστίνιους νεαρούς που εκτοξεύουν πέτρες και ισραηλινούς στρατιώτες, έχουν κοστίσει τη ζωή, από τις αρχές Οκτωβρίου, σε 170 Παλαιστινίους, 26 Ισραηλινούς, καθώς σε έναν άνδρα από την Ερυθραία, έναν Αμερικανό και έναν Σουδανό, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η πλειονότητα των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί είναι δράστες ή φέρονται από τις ισραηλινές αρχές ως δράστες επιθέσεων εναντίον αμάχων ή μελών των ισραηλινών δυνάμεων που διαπράχθηκαν κυρίως με μαχαίρι. Οι επιθέσεις με πυροβόλα όπλα είναι σχετικά σπάνιες, ενώ, σχεδόν καθημερινά, οι ισραηλινές αρχές ανακοινώνουν πως συλλαμβάνουν Παλαιστινίους που έχουν στην κατοχή τους μαχαίρια.

Ένας Παλαιστίνιος, που επιχείρησε να επιτεθεί σε έναν ισραηλινό αστυνομικό με μαχαίρι σκοτώθηκε σήμερα μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της Βηθλεέμ,, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο νεκρός είναι ο Ναΐμ Σάφι, 17 ετών, ο οποίος ήταν από ένα χωριό κοντά στη Βηθλεέμ στη Δυτική Όχθη.

Νωρίτερα σήμερα, δύο Παλαιστίνιοι, ο ένας εκ των οποίων είχε πυροβολήσει εναντίον των στρατιωτών, σκοτώθηκαν στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι νεκροί είναι ο Νιχάντ και ο Φουάντ Ουάκεντ, αμφότεροι 15 χρονών, αλλά χωρίς άμεση συγγένεια.

Ο ισραηλινός στρατός εξήγησε πως οι δύο νεαροί, που ήταν σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές από την Αράκα, “εκτόξευαν πέτρες κατά οχημάτων” που περνούσαν κοντά στο χωριό αυτό που βρίσκεται δυτικά της πόλης Τζενίν. “Όταν οι στρατιώτες έφθασαν επί τόπου, ο ένας από τους δράστες πυροβόλησε προς το μέρος του με τουφέκι και οι στρατιώτες ανταπέδωσαν ρίχνοντας πυρά που τους σκότωσαν”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του στρατού.

 

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.