Με έμπνευση την Caitlyn Jenner ακτιβιστές στην Ινδία πασχίζουν να δημιουργήσουν το πρώτο πρακτορείο για transgender μοντέλα, σε μια προσπάθεια να γίνουν πιο αποδεκτά στην ινδική κοινωνία.

Οι διεμφυλικοί στην Ινδία- και όχι μόνο- είναι καθημερινά θύματα διακρίσεων και συχνά η μοίρα τους συνδέεται με τη βιομηχανία του σεξ ή την επαιτεία.

rudra1

«Είναι μια απελπισμένη επιθυμία να σε δουν και να σε αποδεχτούν στην κοινωνία, να βρεις δουλειά όπως όλοι οι άλλοι. Ελπίζω αυτό να γεννά μια σπίθα μέσα σε εσάς τους νεαρούς διεμφυλικούς για να ακολουθήσετε τα όνειρά σας», λέει η ιδρύτρια του πρακτορείου Rudrani Chettri.

rudra2

Την προσπάθεια αυτή συνδράμει και ο στυλίστας και φωτογράφος Rishi Raj που επιδιώκει να εξασφαλίσει προβολή του θέματος σε κορυφαία περιοδικά.

«Το καλύτερο παράδειγμα στο πρόσφατο παρελθόν είναι η Caitlyn Jenner», αναφέρει για τον Bruce Jenner που έγινε γυναίκα και εμφανίστηκε ως Caitlyn στο εξώφυλλο της Vogue.

rudra3

«Η μόδα περηφανεύεται πως ξεπερνά τα όρια και δημιουργεί νέες τάσεις, οπότε, σε ένα ουτοπικό σενάριο, το πρακτορείο μοντέλων θα πρέπει να τα πάει καλά. Η δράση του θα ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την κοινότητα των Ινδών διεμφυλικών», τόνισε.

Η Rudrani Chettri, διεμφυλική γυναίκα και ακτιβίστρια, αποφάσισε να ανοίξει το πρακτορείο όταν διαπίστωσε πως η κοινωνία έκανε νεαρές όμορφες διεμφυλικές να νιώθουν άσχημες.

Στόχος του πρακτορείου είναι να ξεχωρίσει πέντε top models και να τα βοηθήσει να βρουν τη θέση τους σε περιοδικά μόδας.

«Θέλω οι φωτογραφίες τους να αναδεικνύουν τη φυσική ανδρόγυνη ομορφιά της κοινότητας των hijra/διεμφυλικών», δήλωσε ο Raj.

rudra4 rudra5 rudra6 rudra7 rudra8