Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τον αιγύπτιο πρεσβευτή στη Ρώμη προκειμένου να του εκφράσει την ανησυχία του για τον ύποπτο θάνατο ενός Ιταλού στο Κάιρο και να καλέσει για από κοινού διερεύνηση, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Μικέλε Βαλενσίζε κάλεσε «επειγόντως» τον αιγύπτιο πρεσβευτή Αμρ Μοστάφα Καμάλ Χένρι μετά τον εντοπισμό, χθες, του πτώματος του 28χρονου Τζιούλιο Ρεγκένι, τελειόφοιτου του βρετανικού Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

Ο Ρεγκένι είχε εξαφανιστεί στις 25 Ιανουαρίου. Το πτώμα του φέρει ίχνη βασανιστηρίων, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι. Το υπουργείο ανέφερε πως αναμένει «μέγιστη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα υπό το φως της εξαιρετικής σπουδαιότητας του τι συνέβη».

«Εκ μέρους της χώρας του, ο Χέλμι εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Ρεγκένι και μας διαβεβαίωσε πως η Αίγυπτος θα συνεργαστεί πλήρως προκειμένου να εντοπιστούν όσοι ευθύνονται για αυτή την εγκληματική ενέργεια», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου. Νωρίτερα σήμερα, η Ρώμη επιβεβαίωσε επίσημα τον θάνατο του ιταλού φοιτητή.