Την ιστορία ενός άνδρα που ισχυρίζεται ότι «πέθανε και επανήλθε στη ζωή» δημοσιεύει η βρετανική Sun. O 22χρονος από τη Σουηδία με το όνομα r00tdude στο Reddit αναφέρει ότι αυτό του συνέβη μετά από ένα τροχαίο με μηχανάκι τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο νεαρός έχοντας χτυπήσει διάφορα σημεία στο σώμα του, έχοντας σπάσει πέντε πλευρά, με σοβαρό χτύπημα στην πλάτη, στον πνεύμονα και στον αστράγαλο «πέθανε» όπως λέει για δύο λεπτά. Ο πρώτος «θάνατος» σύμφωνα με τα λεγόμενά του ήρθε ακριβώς μετά το ατύχημα καθώς το σώμα του «νεκρώθηκε» από τον πόνο και υπέστη τις σοβαρές βλάβες. Η δεύτερη φορά μετά την ώρα του χειρουργείου όταν όπως λέει η μεγάλη ποσότητα παυσίπονων που το χορηγήθηκε «έκλεισε» το αναπνευστικό του σύστημα. Ο ίδιος αποφάσισε να μοιραστεί την «μεταθανάτια εμπειρία» του στα κοινωνικά δίκτυα.

Μάλιστα για να αποδείξει την εμπλοκή του στο τροχαίο δημοσίευσε και φωτογραφίες από τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο και ένα σημείωμα των γιατρών που έγραφε «Ο ασθενής είναι αναίσθητος και δεν αναπνέει στις 16:00. Συγκλονισμένη συνείδηση και υπεραερισμός αρχικά. Επάρκεια και κλίμακα Γλασκώβης 15 στη συνέχεια.» σύμφωνα με την Sun. Γράφοντας για τον πρώτο «θάνατό του» αναφέρει «Αμέσως μετά το ατύχημα κατέρρευσε το σώμα μου από τον πόνο και τις σωματικές βλάβες στο σώμα μου. Καθόλου παλμοί, δεν είχα αναπνοή και καμία συνείδηση.» και πρόσθεσε «Δεύτερος θάνατος: Ένιωθα αβάσταχτο πόνο μετά την επέμβαση έτσι πήρα ένα σωρό παυσίπονα. Ο πόνος σε συνδυασμό με την μεγάλη ποσότητα των παυσίπονων έριξε τους παλμούς μου στους 10 και το αναπνευστικό μου σύστημα κατέρρευσε.»

Ερωτηθείς από άλλους χρήστες για το πώς ένιωθε ανέφερε «Και τις δύο φορές απλά δεν «ήμουν εκεί». Ήταν όλα μαύρα. Θα το χαρακτήριζα ότι απλά είναι σαν να παίρνεις έναν υπνάκο. Έναν σύντομο υπνάκο χωρίς όνειρο, και ξυπνάς και αισθάνεσαι σαν να κοιμόσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, όταν στην πραγματικότητα είναι μόνο περίπου 15 λεπτά. Επίσης ήμουν εξαντλημένος όταν «ήρθα πίσω στη ζωή.» Ένιωσα σαν να είχα εξαντλήσει πλήρως όλη την ενέργεια που είχα στο σώμα μου. Αργότερα έγραψε ότι ήταν δύσκολο να βρει λέξεις για να περιγράψει την εμπειρία προσθέτοντας ότι ήταν πάντα άθεος και παραδέχτηκε ότι αυτή η εμπειρία ήταν «η μεγαλύτερη ειρήνη που θα βρείτε ποτέ». Ο ίδιος πρόσθεσε «Δεν είδα απολύτως τίποτα ούτε όνειρα, κανένα φως, τίποτα. Φανταστείτε μόνο μαύρη ανυπαρξία, αυτό είναι ό, τι έζησα. Ειλικρινά, αυτό με έκανε να φοβάμαι τον θάνατο λιγότερο. Όταν πεθάνεις, μπορείς… απλά να πεθάνεις. Δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείς καθόλου.»

Ο ίδιος όπως λέει πλέον απολαμβάνει τη ζωή και κάνει ο,τι τον ευχαριστεί! «Ζήστε τη ζωή σας και μην μετανιώνετε για τίποτα» προτρέπει τους άλλους!

d2_2667171a d3_2667170a d4_2667169a d5_2667168a unnamed1 unnamed6