Ιορδανία: 12 νεκροί από ανταλλαγή πυρών

Συνοριοφύλακες άνοιξαν πυρ όταν επιχειρήθηκε η διέλευση των συνόρων


ΚΟΣΜΟΣ
1:53
24/01/2016
Ιορδανία: 12 νεκροί από ανταλλαγή πυρών
loading

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ιορδανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι δώδεκα πρόσωπα που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα, προερχόμενα από τη Συρία, σκοτώθηκαν από συνοριοφύλακες.

Αυτά τα δώδεκα πρόσωπα σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των συνοριοφυλάκων και μιας ομάδας συνολικά 36 ανθρώπων, ορισμένοι εκ των οποίων οπλοφορούσαν και επιχείρησαν να περάσουν στο έδαφος του βασιλείου, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της γενικής διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα πάντα με αυτόν τον εκπρόσωπο, αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων τραυματίστηκε ενώ οι υπόλοιποι διέφυγαν και επέστρεψαν στο συριακό έδαφος.

Οι συνοριοφύλακες βρήκαν και κατέσχεσαν περισσότερα από 2 εκατομμύρια ναρκωτικά χάπια.

Η Ιορδανία εκφράζει συχνά φόβους ότι τζιχαντιστές θα επιχειρήσουν να διεισδύσουν στο έδαφός της αναμιγνυόμενοι με τους πρόσφυγες, για να δικαιολογήσει τους περιορισμούς που έχει επιβάλει στην υποδοχή των Σύρων προσφύγων που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορά της και, σύμφωνα με το Αμάν, ανέρχονται στις 16.000.

Οι αρχές επιτρέπουν καθημερινά σε μερικές δεκάδες Σύρους να περνούν και επιβάλουν αυστηρούς ελέγχους ταυτοτήτων.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ιορδανία ζουν πάνω από 600.000 Σύροι, από τα περίπου 4 εκατομμύρια που έχουν φύγει από τη χώρα τους αφότου ξέσπασε ο πόλεμος, το 2011. Ωστόσο η ιορδανική κυβέρνηση εκτιμά ότι οι Σύροι που έχουν καταφύγει στην Ιορδανία ξεπερνούν το 1,4 εκατομμύριο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει