Οι συμπολίτες της συγκεκριμένης αστυνομικίνας, εξήραν το έργο της το να σώσει δηλαδή ένα εγκαταλελειμμένο βρέφος. Η Κολομβιανή Luisa Fernanda Urrea, έπιασε το μωρό στα χέρια της και χωρίς να διστάσει, άρχισε να το θηλάζει τη στιγμή που εκείνο έδειχνε σημάδια υποθερμίας και υποσιτισμού

Το μωρό εντόπισε η Edinora Jimenez  από τη Santa Marta τη στιγμή που βρισκόταν σε ένα χωράφι και μάζευε πορτοκάλια. Η γυναίκα, ανέφερε στα τοπικά μέσα ότι ξαφνικά άκουσε το κλάμα του μωρού και άμεσα ειδοποίησε τις αρχές. Οι ένστολοι που κατέφτασαν στο σημείο, είδαν ότι πρόκειται για νεογέννητο που είχε ακόμα τον ομφάλιο λώρο.

Στο συμβάν βρέθηκε και η Luisa Fernanda Urrea η οποίο θήλασε το βρέφος μιας και πρόσφατα είχε γίνει και η ίδια μητέρα. «Επειδή είμαι μητέρα, γνωρίζω τις ανάγκες ενός μωρού και θήλασα το μικρό κοριτσάκι», ανέφερε η ίδια σε τοπικό μέσο. Το νεογνό, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου αρχικά νοσηλεύτηκε με σημάδια υποθερμίας και σήμερα παραμένει σε ειδικό κέντρο, το Colombian Institute of Family Welfare, με τις αρχές να αναζητούν μια οικογένεια να το υιοθετήσει αλλά και την μητέρα που εγκατέλειψε το άτυχο μωρό η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες.

poliofic1 poliofic2 poliofic3 poliofic4