Έναν άνδρα που φέρεται να είναι βασικό στέλεχος της εταιρείας News International, της θυγατρικής της News Corp. του Ρούπερτ Μέρντοχ στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι συνέλαβε η βρετανική αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών από την ταμπλόιντ εφημερίδα News of the World.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 71χρονος άνδρας «συνελήφθη καθώς φέρεται ότι εμπλέκεται στην υποκλοπή τηλεφωνικών επικοινωνιών και είναι ύποπτος για διαφθορά», αφού έφτασε σε προγραμματισμένο ραντεβού του σε αστυνομικό τμήμα του βόρειου Λονδίνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ.

Η αστυνομία ελέγχει τις κατηγορίες ότι δημοσιογράφοι παράνομα υπέκλεπταν τηλεφωνικά μηνύματα από κινητά τηλέφωνα και ότι δωροδοκούσαν την αστυνομία με αντάλλαγμα πληροφορίες.

Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για τον συλληφθέντα, τον δέκατο ύποπτο που κρατείται στο πλαίσιο των ερευνών, όμως η εφημερίδα Guardian αναφέρει ότι ο άνδρας πιστεύεται ότι είναι βασικός στέλεχος στη News International.