Η Ναφισατού Ντιαλό, η καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel στο Μανχάταν που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλικά εγκλήματα, κατέθεσε σήμερα το πρωί στο γραφείο του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, μετά τη σοκαριστική μαρτυρία της στα μέσα ενημέρωσης.

Αφού παρέμεινε σιωπηλή και στην ανωνυμία από τα μέσα Μαΐου, η νεαρή 32χρονη γυναίκα βγήκε στο φως την Κυριακή και έδωσε συνεντεύξεις, κυρίως στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, στις οποίες διηγήθηκε με μεγάλη λεπτομέρεια τις επιθέσεις που ισχυρίζεται ότι υπέστη.

Μετά από αυτή τη μαρτυρία σοκ, ο εισαγγελέας ζήτησε περαιτέρω αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας που είχε προγραμματιστεί για την 1η Αυγούστου για να συνεχιστεί η έρευνα.

«Συμφωνήσαμε να αναβληθεί η ακρόαση ενώπιον του δικαστή Μάικλ Όμπους από την 1η στην 23η Αυγούστου», ανέφεραν χθες σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι του DSK, Ουίλιαμ Τέιλορ και Μπέντζαμιν Μπράφμαν.

«Κατανοούμε ότι ο εισαγγελέας συνεχίζει να διερευνά την υπόθεση. Ελπίζουμε ότι θα λάβει έως τις 23 Αυγούστου την απόφαση και να μην τον παραπέμψει σε δίκη», πρόσθεσαν.