Το Ισλαμικό Κράτος δείχνει η Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνος ως υπεύθυνο για τη διάδοση ενός ιού που «τρώει» την ανθρώπινη σάρκα και έχει εξαπλωθεί στη Συρία. Όπως αναφέρει η Daily Mail, η οργάνωση καταγγέλλει ότι έχουν καταγραφεί πάνω από 500 περιστατικά της του ιού της λεϊσμανίασης σε διάστημα 12 μηνών.

Η νόσος προκαλείται από παράσιτα πρωτόζωα που μεταφέρονται με τις μύγες, επισημαίνεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με την οργάνωση το πρώτο κρούσμα του ιού αναφέρθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013.

«Ο κύριος παράγοντας της ταχείας εξάπλωσης του ιού είναι ότι στο πλαίσιο των αποτρόπαιων πράξεών του το ΙSIS σκοτώνει αθώους ανθρώπους και περιφέρει ή και αφήνει για μέρες τις σορούς τους σε δρόμους και πλατείες», δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα στέλεχος της Κουρδικής Ερυθράς Ημισελήνου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καταγγείλει ότι οι υπηρεσίες υγείας στη Συρία έχουν καταρρεύσει λόγω του εμφυλίου πολέμου.

Την ίδια ώρα, κούρδος μαχητής από τη Συρία αναφέρει: «Εμείς δεν ξέραμε τίποτα για αυτή τη θανάσιμη ασθένεια νωρίτερα. Βρισκόμαστε στο πεδίο της μάχης τα τελευταία τέσσερα χρόνια και αυτή η νόσος ουσιαστικά αναπτύχθηκε στις εμπόλεμες περιοχές, το Ταλ Χαμίς, τη Χον, το Κόσα».

mail