Περισσότεροι από 14 είναι οι νεκροί μέχρι στιγμής στο μακελειό του Σαν Φερναντίνο στη Καλιφόρνια. Την παραπάνω πληροφορία επιβεβαίωσε πριν από μερικά λεπτά ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας ο οποίος πρόσθεσε πως οι τραυματίες είναι επίσης 14. Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνέχεια ανέφερε πως σύμφωνα με μαρτυρίες οι δράστες έδειχναν απόλυτα προετοιμασμένοι για αυτό που έκαναν και έδειχναν να είναι καλά προετοιμασμένοι.

Παράλληλα ο σερίφης της περιοχής ανέφερε ότι πολλά κρατικά κτίρια όπως το δημαρχείο και τα δικαστήρια έχουν εκκενωθεί υπό τον φόβο νέου χτυπήματος ενώ κάτι αντίστοιχο έχει γίνει και στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Επιπλέον, ο επικεφαλής των ερευνών από την πλευρά του FBI υπογράμμισε πως ακόμα δεν γνωρίζουν αν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα ή κάτι άλλο.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα αμερικάνικα ΜΜΕ, το μαύρο SUV με το οποίο εικάζεται πως διέφυγαν οι δράστες του μακελειού έχει βρεθεί.  Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι τρεις ένοπλοι κατάφεραν να διαφύγουν και μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχουν ταυτοποιηθεί.