Τρεις είναι, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αμερικάνικα ΜΜΕ, οι δράστες της αιματηρής επίθεσης στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια. Νεότερες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως πιθανότατα κατάφεραν να διαφύγουν από την περιοχή επιβιβαζόμενοι σε ένα μαύρο SUV.

Η αστυνομία που πλέον έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, εκτιμά πως ακόμα και αυτή την ώρα ο κίνδυνος συνεχίζει να είναι υπαρκτός και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους στην ευρύτερη περιοχή της επίθεσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας στο Σαν Μπερναρντίνο, μάλιστα, ανέφερε πως οι δράστες είχαν στη κατοχή τους μεγάλα στρατιωτικά όπλα (πιθανότατα καλάσνικοφ) και έδρασαν με στρατιωτικό στυλ και πειθαρχία.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών ενεργούν αυτή την ώρα, ώστε να «καθαρίσουν» το κτίριο που έγινε η επίθεση.

Παράλληλα, οι πληροφορίες επιμένουν πως τουλάχιστον τρεις είναι οι νεκροί και περίπου 20 οι τραυματίες.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό για τις επιθέσεις αλλά και την πορεία των ερευνών έχει ήδη ενημερωθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.