Οι ιρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι εξασφάλισαν τον έλεγχο μιας μεγάλης βάσης της κουρδικής αντάρτικης οργάνωσης PJAK κοντά στα σύνορα της χώρας με το Ιράκ, μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Irna σήμερα.

Η μάχη αναφέρθηκε μια εβδομάδα αφότου το Ιράν εξήγγειλε ότι θα κλιμακώσει τη στρατιωτική εκστρατεία του εναντίον της οργάνωσης, η οποία διεκδικεί μεγαλύτερη αυτονομία για την κουρδική μειονότητα στη χώρα.

Οι πληροφορίες αυτές δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.

«Σε συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν και μελών του PJAK, σκοτώθηκαν πολλοί τρομοκράτες», δήλωσε ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Ντελαβάρ Ραντζμπαρζαντέχ, σύμφωνα με το Irna.

«Ένας υποδιοικητής του PJAK ήταν ανάμεσα στις απώλειες και οι ιρανικές δυνάμεις συνέλαβαν επίσης ένα από τα μέλη της αντάρτικης οργάνωσης», είπε ο Ραντζμπαρζαντέχ, προσθέτοντας ότι κατασχέθηκαν στρατιωτικός εξοπλισμός και έγγραφα.

Οι ιρανικές δυνάμεις μάχονται συχνά ενάντια στους αντάρτες του κόμματος για την Ελεύθερη Ζωή στο Κουρδιστάν ή PJAK, που έχει βάσεις στις συνοριακές επαρχίες του γειτονικού Ιράκ.

Το PJAK θεωρείται ότι προέκυψε από τις τάξεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο πήρε τα όπλα το 1984 για να διεκδικήσει την αυτονομία της κουρδικής μειονότητας στην Τουρκία. Τόσο η Τεχεράνη όσο και η Ουάσινγκτον θεωρούν το PJAK τρομοκρατική οργάνωση.
Κο