Σε εμπόλεμη ζώνη έχει μετατραπεί το Ντιγιαρμπακίρ στη Νοτιοανατολική Τουρκία με τις συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων ανταρτών και τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας να μαίνονται καθημερινά.

Τις τελευταίες μόνο ώρες δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ντιγιαρμπακίρ που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.

Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα, πέντε αντάρτες του PKK έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Στην κουρδική πόλη Σιλβάν, στην οποία έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 2 Νοεμβρίου, το σκηνικό παραπέμπει σε εμπόλεμη ζώνη με πολλά σπίτια να είναι γαζωμένα από σφαίρες από τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού ενάντια στις δυνάμεις του PKK που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Ντιγιαρμπακίρ Κούρδοι έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν σκάψει αναχώματα μέσα στις κουρδικές πόλεις, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τοποθετούν και εκρηκτικούς μηχανισμούς από σημεία, από τα οποία περνούν τουρκικά στρατεύματα και βαριά οχήματα.

Την περασμένη Πέμπτη Κούρδοι αντάρτες τερμάτισαν την κατάπαυση του πυρός που είχαν κηρύξει πριν από περίπου έναν μήνα, αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα τους «εξοντώσει» διαλύοντας τις ελπίδες για υποχώρηση της βίας μετά τις βουλευτικές εκλογές.

«Ο μονομερής τερματισμός των εχθροπραξιών έφθασε στο τέλος του με την πολεμική πολιτική του AKP και τις τελευταίες επιθέσεις» είχε ανακοινώσει το PKK.