Δεν υπήρχε πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την κατάθεση μήνυσης κατά του Ντομινίκ Στρος Καν, τόνισε η Τριστάν Μπανόν, η Γαλλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος που προσέφυγε κατά του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορώντας τον πως επιχείρησε να τη βιάσει το 2003.

Στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη από τότε που κατέθεσε τη μήνυση, η Μπανόν αρνήθηκε ότι υπήρξε πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την κίνησή της και διέψευσε ότι επιχειρεί να κερδίσει την προσοχή του κόσμου με αυτό τον τρόπο.

Πολλοί στη Γαλλία αναρωτιούνται γιατί περίμενε οκτώ χρόνια για να στραφεί δικαστικώς εναντίον του Στρος Καν. Η 32χρονη Τριστάν Μπανόν κατέθεσε μήνυση την περασμένη εβδομάδα για το περιστατικό που, όπως υποστηρίζει, σημειώθηκε όταν πήγε σε διαμέρισμα του Παρισιού να πάρει συνέντευξη από τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Η Μπανόν είπε ότι την εποχή που υποτίθεται συνέβη το περιστατικό με τον Στρος Καν, νομικοί σύμβουλοι, δημοσιογράφοι και η μητέρα της, την συμβούλευσαν να μην προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ο Στρος Καν αρνείται τις κατηγορίες για την υπόθεση στη Νέα Υόρκη και κατέθεσε μήνυση στη Γαλλία για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος της Μπανόν.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τον Ντομινίκ Στρος Καν