Με μια δημοσκόπηση που δείχνει πιο ξεκάθαρα από ποτέ ότι ο γαλλικός λαός θα προτιμούσε για επόμενο πρόεδρό του «οποιονδήποτε εκτός από τον Νικολά Σαρκοζί», σε μία ευθεία πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του νυν προέδρου της Γαλλίας και του κατηγορούμενου για βιασμό και πρώην φαβορί των Σοσιαλιστών, Ντομινίκ Στρος Καν, οι Γάλλοι φαίνεται να προτιμούν τον δεύτερο σε ποσοστό 54%.

Για πρώτη φορά από τον Μάιο, όταν συνελήφθη στη Νέα Υόρκη ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ετέθη το ερώτημα «ποιόν θα ψηφίζατε αν ο νυν πρόεδρος και ο Στρος-Καν βρίσκονταν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών» – και ο Σαρκοζί βγήκε χαμένος.

Παρόλο που η δημοτικότητα του Στρος Καν έχει μειωθεί δραστικά μετά το σκάνδαλο με την καμαριέρα, ο γαλλικός λαός επέλεξε μάλλον με το γνώμονα να δείξει στον Σαρκοζί την αντίθεσή του με τις πολιτικές του.

Ωστόσο η επιστροφή του Στρος-Καν στην πολιτική ζωή δεν ενθουσιάζει ακόμα πολλούς Γάλλους.

Σε άλλη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρία Ipsos, το 61% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν ήθελαν να κατέβει ο Στρος Καν ως υποψήφιος πρόεδρος, ακόμη και αν απαλλαχθεί από τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Παρόλο που πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν μια μικρή ανάκαμψη στη δημοτικότητα του γάλλου προέδρου, γεγονός είναι ότι παραμένει ο λιγότερο δημοφιλής πρόεδρος από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία της Πέμπτης Δημοκρατίας της Γαλλίας, δηλαδή από το 1958.