Το βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας δύο μόλις εβδομάδες μετά το βομβαρδισμό του νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην αφγανική πόλη Κουντούζ αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής.

Τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο από την επίθεση των αμερικανικών δυνάμεων. Τα πάντα μέσα στο νοσοκομείο έχουν διαλυθεί. Τοίχοι έχουν γκρεμιστεί και το μόνο που αντικρίζει κανείς είναι ερείπια.

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 22 άτομα και η περιοχή έμεινε χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς οι γιατροί απομακρύνθηκαν από την περιοχή. Σύμφωνα με την οργάνωση ο αφγανικός και ο αμερικανικός στρατός είχαν ειδοποιηθεί για την τοποθεσία του νοσοκομείου και παρόλα αυτά ο βομβαρδισμός κράτησε για περίπου μία ώρα.

Λίγο μετά το βομβαρδισμό ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε ζητήσει «συγγνώμη» σε επικοινωνία που είχε με την επικεφαλής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Ο πρόεδρος διαβεβαίωσε την Δρ. Τζοάν Λιού ότι η έρευνα του υπουργείου Άμυνας, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, θα οδηγήσει σε ένα διαφανές, διεξοδικό και αντικειμενικό πόρισμα για τα γεγονότα και τις συνθήκες του περιστατικού. Εάν το κρίνει απαραίτητο, ο πρόεδρος θα δώσει εντολή για αλλαγές ώστε τραγωδίες σαν αυτή να είναι λιγότερο πιθανό να επαναληφθούν στο μέλλον» είχε πει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Δείτε το βίντεο: