Η Ουγγαρία θα εξετάσει το ενδεχόμενο ενός «διαδρόμου» για τη διέλευση προσφύγων

Υπό την προϋπόθεση ότι Γερμανία και Αυστρία θα αναλάβουν την πλήρη ευθύνη


ΚΟΣΜΟΣ
20:26
24/09/2015
Η Ουγγαρία θα εξετάσει το ενδεχόμενο ενός «διαδρόμου» για τη διέλευση προσφύγων
2
loading

Η Ουγγαρία μπορεί να εξετάσει την επιλογή να δημιουργήσει έναν «διάδρομο» ώστε οι μετανάστες να μπορούν να έρχονται από την Κροατία με τρένο ή με λεωφορείο, αν η Αυστρία και η Γερμανία θέλουν τον διάδρομο και αναλάβουν την πλήρη ευθύνη, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του επιτελείου του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

Ο Γιάνος Λάζαρ είπε πως πρωταρχικός σκοπός της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τα σύνορα της Ουγγαρίας. Ο φράχτης που έχει ανεγερθεί κατά μήκος των συνόρων με τη Σερβία και την Κροατία και οι αυστηροί κανόνες που τον διέπουν εξυπηρετούν αυτό τον σκοπό, είπε.

Ωστόσο, αν αυτοί δεν γίνουν αποδεκτοί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να βρεθούν νέοι τρόποι και η Σλοβενία και η Αυστρία έχουν χρησιμοποιήσει και οι δύο τη λύση του διαδρόμου, είπε.

«Αν η Αυστρία και η Γερμανία το θέλουν αυτό και αναλάβουν την ευθύνη μαζί με άλλα κράτη-μέλη, η ουγγρική κυβέρνηση θα εξετάσει την... πιθανότητα δημιουργίας προϋποθέσεων για τους μετανάστες που φθάνουν από την Κροατία στα ουγγρικά σύνορα... να προχωρήσουν με μια εύτακτη διαδικασία», πρόσθεσε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ασπρος μπεμπαντας

    Να εξετασουνε και οι πρεσβεις μας εκει το θεμα διελευσης ουγγρων στην Ελλαδα... ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΕΔΩ...

  2. avatar Σπυκων

    Με ναρκες ο διαδρομος ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει