Προτροπή Ομπάμα και Μέρκελ για δίκαιη κατανομή των προσφύγων

Τηλεφωνική επικοινωνία του αμερικανού Προέδρου με την γερμανίδα Καγκελάριο για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης


ΚΟΣΜΟΣ
6:38
23/09/2015
Προτροπή Ομπάμα και Μέρκελ για δίκαιη κατανομή των προσφύγων
1
loading

Σε μια δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε κάθε χώρα μέλος της Ε.Ε. συμφώνησαν χθες σε τηλεφωνική τους συνομιλία, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με στόχο να επιλυθεί η προσφυγική κρίση που επιδεινώνεται, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση όπου όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης θα δεχθούν τη δίκαιη κατανομή των προσφύγων που τους αναλογεί» ανέφερε η δήλωση.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι αρχηγοί των δύο κρατών συζήτησαν και πιθανές λύσεις για «να μετριαστούν οι βασικές αιτίες του κύματος των προσφύγων», οι οποίες θα περιλαμβάνουν την προώθηση μιας πολιτικής μετάβασης για να τερματιστεί η κρίση στη Συρία.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με όσα ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος την Δευτέρα στους δημοσιογράφους «ο πόλεμος στη Συρία, που ευθύνεται για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, μπορεί να λυθεί μόνο με τη βοήθεια των ΗΠΑ και της Ρωσίας».

Συμπλήρωσε μάλιστα πως η βοήθεια από τις ΗΠΑ μπορεί να συμπεριλαμβάνει την υποδοχή περισσότερων προσφύγων από τη Συρία, την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στους καταυλισμούς προσφύγων στον Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία, καθώς και δουλειά για να απαλειφθούν οι λόγοι που ωθούν τους ανθρώπους αυτούς να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περισσότεροι από 500.000 μετανάστες, πολλοί από την εμπόλεμη Συρία, έχουν καταφύγει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τις αρχές του 2015.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Serapis

    Ρώτησαν τους πολίτες των χωρών αν θέλουν πρόσφυγες στο σπίτι τους ;;;

    Ας τους πάρουν οι ΗΠΑ που δημιούργησαν το πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να φορτώνουν αλλού τις συνέπειες των πράξεών τους.

    (Εκτός αν σχεδιάζουν αναγκαστικό πολυπολιτισμικό κόσμο).

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει