Τριακόσια άτομα συγκεντρώθηκαν χθες σε κινηματογράφο του Παρισιού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα καταστολής στη Συρία. Την πρωτοβουλία της συγκέντρωσης είχε ο ο διανοούμενος Μπερνάρ Ανρί-Λεβί και σε αυτήν πήραν μέρος πολλές προσωπικότητες, όπως ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς και ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλίας Αξελ Πονιατόφσκι.

Όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την απουσία ισχυρής πίεσης της Δύσης στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασάντ, κυρίως λόγω της άρνησης της Ρωσίας να ψηφίσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απόφαση, η οποία καταδικάζει το συριακό καθεστώς.

«Δεν υπάρχει διεθνής συναίνεση στην καταδίκη της Συρίας. Οσο ο Αραβικός Σύνδεσμος δεν καταδικάζει τη Συρία, δεν θα υπάρχει απόφαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας», τόνισε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλίας Άξελ Πονιατόφσκι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.