Εννέα Σύρους και εφτά Αφγανούς συνέλαβε η αστυνομία στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία, που έκλεισαν χθες, για παραβίαση του φράχτη που έχει υψωθεί.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε ότι οι συλληφθέντες σήκωσαν το αγκαθωτό συρματόπλεγμα του φράκτη για να διασχίσουν τα σύνορα, ενέργεια που αποτελεί αδίκημα από τα μεσάνυκτα, οπότε ετέθησαν σε ισχύ οι νέοι αντιμεταναστευτικοί νόμοι στην Ουγγαρία.

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν τη χθεσινή νύκτα στο ύπαιθρο στα σύνορα της Σερβίας με την Ουγγαρία, που σφραγίσθηκαν χθες το βράδυ, όταν ετέθησαν σε ισχύ οι νέοι νόμοι για την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης.

Νωρίτερα, 9.380 άνθρωποι, οι περισσότεροι πρόσφυγες από τη Συρία, είχαν προλάβει κατά τη χθεσινή ημέρα να διασχίσουν τα ουγγροσερβικά σύνορα, αριθμός που αποτελεί ημερήσιο ρεκόρ εισόδων στη χώρα, που έχει καταγράψει την είσοδο συνολικά 190.000 ατόμων από την αρχή του έτους.

Στο Μόναχο, η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι 4.537 πρόσφυγες έφθασαν σιδηροδρομικώς στη Γερμανία χθες, παρά την επιβολή συνοριακών ελέγχων στη μεθόριο με την Αυστρία.

Στο Βερολίνο, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να εξετάσει μέσα άσκησης πίεσης προς τις χώρες μέλη που αντιτίθενται στην κατανομή των προσφύγων στην Ενωση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Θεωρώ ότι πρέπει να εξετάσουμε τρόπους για την άσκηση πίεσης», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF σημειώνοντας ότι ορισμένες από τις χώρες που αρνούνται την εφαρμογή των ποσοστώσεων στην κατανομή των προσφύγων λαμβάνουν διαρθρωτικούς πόρους από την Ευρωπαϊκή Ενωση. «Δεν θέλω να αλλάξω το καθεστώς αυτό», προειδοποίησε.

 

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.