Αεροσκάφος της United Airlines, που ταξίδευε από την Ουάσιγκτον στο Λος Άντζελες με 255 επιβάτες και δεκαμελές πλήρωμα έζησαν στιγμές τρόμου, όταν το αεροσκάφος τύπου Boeing 777 έπεσε σε ισχυρές αναταράξεις.
Όπως έγινε γνωστό 26 επιβάτες και 4 μέλη του πληρώματος τραυματίσθηκαν ελαφρά, ενώ ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το αεροσκάφος κατάφερε τελικά να προσγειωθεί με ασφάλεια στο Ντένβερ του Κολοράντο και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Τη στιγμή των αναταράξεων το αεροπλάνο βρισκόταν πάνω από το Κάνσας και σε ύψος 10,360 μέτρων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες επικράτησαν σκηνές πανικού όταν μια γυναίκα χτύπησε το κεφάλι της στο παράθυρο δίπλα από το κάθισμά της το οποίο και ράγισε, ενώ μια άλλη γυναίκα κυριολεκτικά εκτοξεύτηκε και χτύπησε στην οροφή του αεροπλάνου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αεροσκάφος της United Airlines αντιμετωπίζει τέτοιο περιστατικό.
Το Φεβρουάριο περίπου 20 άνθρωποι τραυματίσθηκαν σε παρόμοιο περιστατικό κατά τη διάρκεια πτήσης από την Ουάσινγκτον στο Τόκιο. Επίσης τον Μάιο 10 επιβάτες της United τραυματίσθηκαν όταν το Boeing 777, στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε αναταράξεις ενώ πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό κατά την επιστροφή του από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες.