Αυστηρότερους νόμους για τους μετανάστες ετοιμάζει η Βρετανία

Ποινή φυλάκισης και κατάσχεση των απολαβών όσων εργάζονται παράνομα στη χώρα


ΚΟΣΜΟΣ
5:28
25/08/2015
Αυστηρότερους νόμους για τους μετανάστες ετοιμάζει η Βρετανία
4
loading

Αντιμέτωποι με την ποινή της φυλάκισης καθώς και κατάσχεση των απολαβών τους πρόκειται να βρεθούν όσοι μετανάστες εργάζονται παράνομα στη Βρετανία σύμφωνα με νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Υπό την πίεση του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού μεταναστών που εισρέουν στη χώρα αλλά και όσων έχουν συλληφθεί στην προσπάθειά τους να περάσουν στη Βρετανία μέσω της σήραγγας της Μάγχης από την Γαλλία, η κυβέρνηση έχει αυξήσει τον τόνο των αντιμεταναστευτικών της δηλώσεων.

Πόλο έλξης μεταναστών λόγω των χαλαρών ελέγχων χαρακτήρισε μάλιστα τη Βρετανία η Νατάσα Μπουσάρ, δήμαρχος της Καλαί, πόλης-λιμανιού στη βόρεια Γαλλία όπου έχουν κατασκηνώσει χιλιάδες μετανάστες με την ελπίδα να περάσουν απέναντι. Όπως ανέφερε «το γενναιόδωρο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της γειτονικής χώρας και οι χαλαροί έλεγχοι ταυτότητας καθιστούν τη χώρα μαγνήτη για παράτυπους μετανάστες».

Σε απάντησή του σε αυτές τις δηλώσεις ο βρετανός υπουργός Μετανάστευσης, Τζέιμς Μπρόκενσερ, αντέτεινε πως «όποιος νομίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εύκολη λύση θα πρέπει να ξέρει αναμφίβολα ότι αν είστε εδώ παράνομα, θα λάβουμε μέτρα να σας εμποδίσουμε από το να εργαστείτε, να νοικιάσετε διαμέρισμα, να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό ή να αποκτήσετε άδεια οδήγησης». Προσέθεσε μάλιστα πως «θα συνεχίσουν να καταπολεμούν την παρανομία και να χτίζουν ένα μεταναστευτικό σύστημα που δουλεύει προς το βέλτιστο όφελος των Βρετανών και όσων υπακούν στους κανονισμούς».

Από πλευράς της η κυβέρνηση ανέφερε πως «θα εισαγάγει νέους νόμους όταν τελειώσει η καλοκαιρινή διακοπή της Βουλής τον Σεπτέμβριο οι οποίοι θα τιμωρούν την παράνομη εργασία με ποινές φυλάκισης έως και έξι μήνες καθώς και χρηματικές ποινές χωρίς ανώτατο όριο, ενώ οι απολαβές των παράνομα απασχολούμενων θα μπορούν να κατάσχονται».

Με τα νέα μέτρα θα καταστεί πιο εύκολο να ασκηθεί δίωξη σε εργοδότες που εν γνώσει τους απασχολούν εργαζόμενους χωρίς άδεια εργασίας στη Βρετανία ενώ αναμένεται να αυξηθεί και το μέγιστο όριο φυλάκισης από δύο σε πέντε χρόνια.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
  1. avatar geo74

    Το Αγγλικό κράτος δεν προτίθεται να τσακίσει (crack down ο όρος που χρησιμοποιούν) μόνο τους σπιτονοικοκύρηδες που νοικιάζουν σπίτια σε λαθρομετανάστες (εως και 5ετή φυλάκιση αλλά και φακέλωμα σε μαύρη λίστα), αλλά και τους εργοδότες που τους προσφέρουν εργασία. Η όλη δε κινητοποίηση γίνεται εκ των προτέρων και ενώ οι λαθρο βρίσκονται ακόμη στο έδαφος της Γαλλίας! Αντιθέτως, στο ελλαδικό κωλοχανείο, οι λαθροεργοδότες απολαμβάνουν 35 χρόνια ασυλία και κάθε πολίτης που εκφράζεται δημοσίως κατά της μεγάλης λαθρομπίζνας, υβρίζεται και στοχοποιείται....

  2. avatar Θανάσης 123

    Συγκρίνετε αυτά με αυτά που ισχύουν στον οίκο ανοχής που λέγεται Ελλάδα και Ελληνικό κράτος. Ο κάθε ένας που πηδάει τα σύνορα, όχι μόνο δεν παθαίνει κάτι αλλά αμέσως έχει άδεια παραμονής, ευκολότατα άδεια διαμονής και εργασίας, μπορεί να νοικιάσει σπίτι, να βγάλει ΑΦΜ, να αγοράσει σπίτι και αυτοκίνητο και άλλα ωραία (ασφάλεια, σχολεία, επιδόματα κλπ) που θεσμοθετήθηκαν νομικά από προδότες από τον Σημίτη μέχρι τον Σαμαρά και τον Τσίπρα. Διαβάστε τον Ελληνικό μεταναστευτικό κώδικα που ψηφίστηκε από τον Σαμαρά και που μάλιστα στον τίτλο του ονομάζεται κώδικας "κοινωνικής ένταξης" των μεταναστών και φρίξτε. Πουλάει την Ελλάδα στους εποίκους και τη νέα τάξη πραγμάτων που δεν θέλει έθνη. Θέλει αχταρμάδες.

  3. avatar YR

    Να το κάνουμε και 'μεις, και από τα έσοδα να χρηματοδοτείται το ταμείο ανεργίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει