Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Χουά Τσουνγίνγκ, κάλεσε τη Μαλαισία να «προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα» των οικογενειών των θυμάτων της πτήσης της MH370 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014, με 239 επιβάτες και πλήρωμα.

Η Κίνα έκανε σήμερα έκκληση προς τη Μαλαισία να συνεχίσει τις έρευνες για την τύχη του αγνοούμενου Μπόινγκ έπειτα από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν πρόσφατα στη νήσο Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, ανήκουν πράγματι στο συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Από την πλευρά του ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ, μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι «το γεγονός πως τα συντρίμμια δείχνουν να ανήκουν στην πτήση MH370 φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό και συνάδει με το μοντέλο ερευνών που ακολουθούμε τους τελευταίους μήνες».

Ο Μάρτιν Ντόλαν, ο επικεφαλής επίτροπος της Αυστραλιανής Υπηρεσίας Ασφαλείας Μεταφορών, ερωτηθείς σχετικά από τον ραδιοφωνικό σταθμό ABC, δήλωσε σίγουρος ότι οι έρευνες για την ανεύρεση του αεροπλάνου έχουν πλέον επικεντρωθεί στο σωστό σημείο.

Πάντως, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Μαλαισίας ότι τα συντρίμμια ανήκουν όντως στο αγνοούμενο αεροσκάφος, ο αντιεισαγγελέας του Παρισιού Σερζ Μακοβιάκ, ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες, είπε ότι υπάρχουν μεν «πολύ ισχυρές ενδείξεις», αλλά όχι η βεβαιότητα πως το τμήμα του φτερού που βρέθηκε στο Ρεϊνιόν, μήκους 2-2,5 μέτρων, ανήκει στο συγκεκριμένο Μπόινγκ.