Εκατομμύρια μοναχικοί Αμερικανοί κάθε χρόνο καταφεύγουν στις ιστοσελίδες γνωριμιών του Διαδικτύου, αναζητώντας την αδερφή ψυχή που δεν κατάφεραν να βρουν στο φιλικό ή το επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Για μια μερίδα ανδρών, ωστόσο, η σαφώς πιο εξωτική-όσο και παρωχημένη-λύση είναι μία: οι νύφες δι’ αλληλογραφίας. Δηλαδή πανέμορφα νεαρά κορίτσια από φτωχές χώρες, τα οποία είναι πρόθυμα να παντρευτούν ένα κατά πολύ μεγαλύτερο τους άνδρα, προκειμένου να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ και να μη χρειαστεί να εργαστούν ούτε μια μέρα στη διάρκεια της υπόλοιπης ζωής τους.

Μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο με λέξη-κλειδί τον όρο «Mail order brides» είναι δεόντως διαφωτιστική. Η εν λόγω βιομηχανία προσφέρει ελκυστικά κορίτσια σε τιμή ευκαιρίας, από κάθε περιοχή του πλανήτη: από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας, ακόμη και από… την Ελλάδα του Μνημονίου.
Κατά γενική ομολογία πάντως, οι νύφες από τη Ρωσία και την Ουκρανία είναι αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση. Ίσως γιατί τα σλαβικά γονίδια έχουν πάντα… κέφια και παράγουν δίμετρες ξανθές.

Το γεγονός ότι πάμπολλες Ρωσίδες, Ουκρανές, Βραζιλιάνες, Μεξικανές, Φιλιππινέζες, Βιετναμέζες και Κινέζες έχουν δολοφονηθεί από τους Αμερικανούς συζύγους τους ή έχουν πέσει θύματα συστηματικής κακοποίησης δεν φαίνεται να αποτρέπει τις επίδοξες νύφες από αυτό το… εμπόριο της ελπίδας, που για πολλούς δεν διαφέρει απ[ό τη σωματεμπορία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η βιομηχανία των προξενιών- αντί να γονατίσει από την παγκόσμια οικονομική κρίση- στις μέρες μας ανθεί όσο ποτέ άλλοτε.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης The Tahir Justice Center, την οκταετία 1999-2007 οι γάμοι δι’ αλληλογραφίας στις ΗΠΑ διπλασιάστηκαν και το 2007 έφτασαν τις 16.500.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.