Ο υπουργός Εξωτερικών Κέβιν Ραντ διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να είναι έτοιμος να ανατρέψει την πρωθυπουργό, Τζούλια Γκίλαρντ ένα χρόνο ακριβώς μετά την την ανατροπή του ίδιου από την πρωθυπουργία.

Μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν να έχει κάνει «βουτιά» η δημοτικότητα της Γκίλαρντ και την αξιωματική αντιπολίτευση να προηγείται με δέκα μονάδες της κυβέρνησης «φούντωσαν» τα σενάρια ότι ο κ. Ραντ ετοιμάζεται για την επιστροφή του στην πρωθυπουργία. Ο ίδιος τα διαψεύδει και δηλώνει ότι «απολαμβάνει την δουλειά του στο υπουργείο Εξωτερικών».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, «στο υπουργικό συμβούλιο είναι πυκνοί οι τσακωμοί μεταξύ πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών». Τα δημοσιεύματα συνοδεύονται και από φωτογραφίες που δείχνουν την κ. Γκίλαρντ και τον κ. Ραντ να είναι ιδιαίτερα κατηφείς και ψυχροί μεταξύ τους.

«Πιστεύω ότι γίνεται αυθαίρετη ανάλυση των φωτογραφιών και δεν υπάρχει πρόβλημα», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ σχολίασε πως «αν οι σχέσεις της πρωθυπουργού με τον υπουργό δεν είναι καλές, τότε ως χώρα έχουμε πρόβλημα».

Σημειώνεται πάντως πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανάπτυξη, τότε τέσσερα ονόματα φέρονται επικρατέστερα για να διαδεχθούν την κ. Γκίλαρντ και είναι οι υπουργοί Γκρεγκ Κόμπετ, Στίβεν Σμιθ, Μπιλ Σόρτεν και Κέβιν Ραντ.