Τα μπικίνι….έβαλαν στο μάτι οι νομοθέτες της Βαρκελώνης, οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια ριζοσπαστική απόφαση απαγορεύοντας στους τουρίστες να φορούν το μπικίνι τους σε οποιοδήποτε χώρο εκτός από την παραλία.

Η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα της δυσαρέσκειας που έδειχναν οι ιδιοκτήτες διάφορων καταστημάτων στη θέαση τουριστών με απρεπή ενδυμασία. Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ ως το τέλος του μήνα ενώ τα πρόστιμα αναμένεται να είναι αρκετά τσουχτερά με αυτούς που κυκλοφορούν ημίγυμνοι να καταβάλλουν το ποσό των 120 έως 300 ευρώ ενώ αυτούς που περιφέρονται γυμνοί μακριά από παραλίες γυμνιστών να πληρώνουν μέχρι και το ποσό των 500 ευρώ.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το μπικίνι έχει προκαλέσει αναταραχές καθώς ανάλογα μέτρα είχαν ληφθεί και στη Γαλλία όπου απαγορεύτηκε στους τουρίστες να κυκλοφορούν με μαγιό στους δρόμους. Μάλιστα, για να περιορίσει τα κρούσματα γυμνισμού η αστυνομία μοίραζε μέχρι και… μπλουζάκια!

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.