Την πληροφορία πως ο Ράτκο Μλάντιτς κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα διέψευσε ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών Ιβιτσα Ντάσιτς. «Δεν είναι αλήθεια», είπε, «όταν τον συλλάβαμε βρήκαμε πάνω του μια ταυτότητα που είχε λήξει και μια στρατιωτική ταυτότητα στο όνομά του», τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTS.

Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες Πέμπτη λίγο πριν επιβεβαιωθεί επισήμως η σύλληψη του Μλάντις ότι ένας άντρας με το όνομα Μίλοραντ Κόμαντιτς είχε συλληφθεί και θα μπορούσε να είναι ο καταζητούμενος πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας.

«Πάνω του βρέθηκαν δύο πιστόλια, αλλά δεν είχε χρόνο να τα χρησιμοποιήσει. Δεν υπήρξαν βίαιες ενέργειες ούτε χρησιμοποιήθηκε βία», υπογράμμισε ο Σέρβος υπουργός.

Μαζί με τον Μλάντιτς συνελήφθησαν άλλα πέντε άτομα, τα οποία ανακρίθηκαν και αφέθηκαν ελεύθερα.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες βράδυ στο Νόβι Σαντ όταν αστυνομικοί διέλυσαν διαδήλωση υπερθνικιστών κατά της σύλληψης του Μλάντιτς. Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν περίπου 500 άτομα προσπάθησαν να μπουν στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος του Σέρβου προέδρου Μπόρις Τάντις.

Περίπου εκατό άτομα διαδήλωσαν υπέρ του Μλάντιτς και στο κέντρο του Βελιγραδίου, όπου έχουν αναπτυχθεί σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή βίαιων επεισοδίων.